2.9.07

FC Twente laat winst liggen tegen PSV

In een voor de neutrale toeschouwer zeer aantrekkelijke wedstrijd, wist geen van beide teams de volle drie punten mee naar huis te nemen. PSV dat met de zeer zwak spelende Lazovic aan de start verscheen, kreeg amper de kans om een overwinning uit het vuur te slepen. Mochten zij een kans maken dan hadden zij moeten scoren uit één van de slippertjes van Edson Braafheid of een keiharde pegel van Otman Bakkal.
FC Twente kreeg daarentegen kans op kans, maar deze kansen waren niet besteed aan Stein Huysegems, Blaise NKufo en Youssouf Hersi. Laatstgenoemde stond koud in het veld toen hij zijn eerste doelkans al kreeg, in een zelf opgezette aanval koos hij voor afspelen in plaats van zelf te schieten.
Een discutabel punt in de wedstrijd was de toegekende strafschop aan FC Twente, scheidsrechter Roelof Luinge wees naar de stip toen Stein Huysegems werd gevloerd op de rand van de zestien. De assistent-scheidsrechter was echter een andere mening toebedeeld en wees buiten het zestienmetergebied. Roelof Luinge veranderde toen zijn besluit in een vrije trap. Erik ten Hag ging even later verhaal halen bij de assistent-scheidsrechter, maar had hij niet beter naar Roelof Luinge kunnen gaan? Je kunt immers geen strafschop veranderen in een vrije trap. Dit is hetzelfde als wanneer je een rode kaart geeft, maar deze later terugdraait omdat de assistent-scheidsrechter het er niet mee eens is.

Geen opmerkingen: