21.9.07

FC Twente verliest van Getafe FC

"Een zure nederlaag", zo typeerde trainer Rutten de onterechte nederlaag op Getafe.
Vooraf werd Getafe gezien als een tegenstander van formaat, critici gaven FC Twente bijna geen kans op een overwinning. Enkelen gaven FC Twente een kans, maar dan moesten ze in zeer goeden doen zijn. Het leek wel alsof voetbalkenners Getafe hoger inschalen dan PSV of Ajax, terwijl dat toch zeker niet het geval kan zijn bij de nummer één-na-laatst van Spanje. FC Twente kan gemakkelijk tegen teams als PSV of Ajax spelen, waarom zou dat dan niet tegen de bekerfinalist van Spanje kunnen?

Vanaf minuut één speelde FC Twente echter te afwachtend, het leek wel alsof de spelers allemaal aan het 'Europese' moesten wennen. Dat is echter nergens voor nodig. Indien FC Twente met meer bravoure en aanvallender voetbal had gevoetbald, dan was Getafe totaal van de mat geveegd.
Als FC Twente gewoon speelt zoals zij in de competitie spelen, dan moet een overwinning tegen het Getafe van voormallig voetbalster Michael Laudrup zeker mogelijk zijn. De return in het Arke Stadion moet dan ook zeker gewonnen kunnen worden door FC Twente.

Geen opmerkingen: