2.4.07

FC Twente verzekert zich van Play-offs

Na een 3-0 overwinning op FC Utrecht is FC Twente verzekert van de strijd om het plaatsje voor de Champions League. Met nog vier wedstrijden te gaan staat FC Twente dertien punten voor op SC Heerenveen.

De wedstrijd

De eerste kans van de wedstrijd ontstond al na vijf minuten, de kanshebber was Blaise N'Kufo. Helaas, het schot werd stijlvol gered door Michel Vorm van FC Utrecht.
Vijf minuten later was het wel raak, na een puike vrije trap van Kennedy Bakircioglu wist Ramon Zomer de bal van dichtbij binnen te glijden. FC Utrecht probeerde de aanval te zoeken en kreeg met Loic Loval ook nog een goede kans, maar in plaats van dat FC Utrecht meer kansen kreeg schoten de Tukkers de 2-0 binnen.
Vijf minuten voor het einde van de tweede helft kreeg Touma een rode kaart te zien, de reden van de kaart was een klein duwtje aan het adres van Gregoor van Dijk. Deze liet zich gewillig vallen, maar zei na de wedstrijd dat een rode kaart toch wel erg overdreven was.
De verwachting voor de tweede helft was vanzelfsprekend dat FC Utrecht sterk zou aandringen, maar het wist met enkele minuten powerplay niet verder te komen dan enkele kansen. FC Twente wist zich wel raad met de geboden kans voor Bakircioglu hij zorgde in de extra minuten voor de 3-0, waar N'Kufo de bal niet langs Vorm kreeg wist Kennedy de bal er wel netjes langs te schieten.

Een 3-0 overwinning was een verdiende uitslag, het FC Utrecht van Foeke Booy had weinig in te brengen tegen het goed combinerende team van Fred Rutten.