19.5.08

FC Twente naar voorronden Champions League


Het is ze dan toch gelukt. FC Twente heeft een ticket voor de voorronden van de Champions League verkregen. In een volgepakte Arena en een eveneens volledig gevulde Oude Markt in Enschede zagen de fans FC Twente gelijkspelen. Waar FC Twente in de 'thuiswedstrijd' in Emmen met 2-1 won, had het in Amsterdam genoeg aan een gelijkspel. Vanaf minuut een zette Ajax druk op het sterk verdedigende FC Twente, maar op het middenveld werd het totaal overlopen. Toch leverde dit de Ajacieden een schaars aantal kansjes op. Pas diep in de tweede helft kreeg Ajax pas een serieuze kans, Suarez schoot fraai vanuit de draai op het doel van FC Twente. Doelman Sander Boschker redde echter bekwaam, ook in de rebound wist hij het doel droog te houden. Terwijl Ajax verder aandrong, werd de kwaliteit van Sander Boschker meer en meer duidelijk. In de wedstrijden waar het om gaat, dan staat hij er. De gedachten gaan dan automatisch terug naar de Bekerfinale 2001, een finale waar gisteren ook nog meermaals aan gedacht werd. Na het fluitsignaal was zelfs deze gedachte verdrongen. Een uitzinnige menigte supporters vloog elkaar in de armen, FC Twente had een unicum neergezet, want nog nooit wist het voorronden Champions League te behalen.

Stipt om 8 uur begon het echte feest pas echt. Vooraf werd al gemeld dat de selectie gehuldigd zou worden. Ongeacht wat de wedstrijd tegen Ajax zou brengen, maar de huldiging zou natuurlijk zijn glans verloren hebben als FC Twente er geen overwinning uitgesleept had. Met Robbie Wielaert en Jeroen Heubach als ware smaakmakers, betrad het team het toneel. Met zelfgemaakte liedjes zoals: "Milaan Milaan! FC Twente komt eraan" of "Ronaldinho! Heubach komt eraan!" was de toon gezet. Uiteindelijk werd de stichter van het succes, Fred Rutten, nog onderscheiden met de Gouden Speld van Enschede. Geemotioneerd gaf hij toe dat het afscheid hem "een beetje veel moeilijk" viel.

Nu is het afwachten met wie FC Twente volgend seizoen Europees gaat spelen. Is dit met Adrie Koster, Jurgen Klopp, Morten Olsen of Steve McClaren (een nieuwe naam in het geruchtencircuit)?

1 opmerking:

Anoniem zei

Heeft iemand het filmpje van "Ronaldinho, Heubach komt eraan"?