11.5.08

Weg naar Champions League open

Een plaats in de voorronden van de Champions League wordt steeds reëeler. Nadat Ajax gisteren thuis met 2-1 opzij werd gezet, heeft FC Twente aan een gelijkspel genoeg.

In een eerste helft, waarin geen van beide teams hoogstaand voetbal liet zien. Kwam Ajax toch op voorsprong, door een fout in de verdediging mocht Suarez de bal moeiteloos langs Boschker wippen. In het tweede bedrijf stond FC Twente de eerste tien minuten stevig onder druk. Op het moment van breken of barsten, sloeg het vlammetje bij de Tukkers aan. Door een strafschop, een handsbal van Jan Vertonghen, kon Blaise N'Kufo de stand gelijk trekken. Een kwartier voor tijd, kregen de mannen van Fred Rutten dat waar het voor gekomen was; een overwinning. Via een mooie aanval, opgezet door Stein Huysegems, kon Blaise N'Kufo zijn tweede doelpunt aantekenen. Stein Huysegems die sterk inviel voor Eljero Elia, kreeg even daarvoor zelf al een redelijke kans.
Het roodgekleurde stadion kreeg niet meer te juichen, want FC Twente vond de 2-1 genoeg. Volgende week zondag is de wedstrijd in de Amsterdam Arena.