14.8.08

FC Twente verliest van Arsenal

Korenmarkt Arnhem 16.30 uur, een Engelse Arsenal-supporter, nog nooit van FC Twente gehoord, voorspelt een klinkende 0-5 overwinning voor Arsenal. Zoals velen met hem, geeft hij FC Twente geen enkele kans op een overwinning of zelfs maar een doelpunt.

Gelredome Arnhem 20.00 uur, de spanning in het stadion is voelbaar. De supporters zijn misschien wel even gespannen als de spelers, terwijl de spelers luidt toegejuicht een rondje over het veld maken. Zoeken supporters de gereserveerde stoeltjes op.

Gelredome Arnhem 20.45, FC Twente staat aan de aftrap van haar mooiste duel sinds jaren. Gespannen koppies, kenmerken de spelers van FC Twente. Toch geeft het begin van de wedstrijd geen enkele spanning weer, zo nu en dan wordt er zelfs voetbal op de mat gelegd die het team in de reguliere competitie ook vertoond. "FC Twente mag het spel maken", vertellen de supporters elkaar onderling. "Als Arsenal het mooiste combinatievoetbal van de wereld speelt, dan heeft FC Twente dit nu overklast", een andere uitspraak.
Tien minuten na rust slaat het noodlot toch toe, Arsenal krijgt haar eerste echte kans en deze vliegt er prompt in. De droom, Champions League voetbal, begint barstjes te vertonen. Enkele minuten later valt de gehele droom in duigen als Emanuel Adebayor Arsenal op een 2-0 voorsprong zet. FC Twente is totaal niet meer bij machte om een vuist te maken. Volgende week in het Emirates stadion, wacht nog een potje voetbal,omdat het moet.
Toch mogen we met een voldaan gevoel naar huis, want! 5-0 voor Arsenal, zover is het niet gekomen. FC Twente heeft geknokt voor wat het waard was.