28.8.08

We waren kansloos

Geen enkel moment gaf Arsenal FC Twente ook maar het idee dat er wat te halen viel. Mocht FC Twente, McClaren in ieder geval, deze illusie hebben gehad. Dan werd die na twee minuten voetbal al ruw de kop ingedrukt. Op de helft van FC Twente werd al druk gezet, waardoor menig verdediger al gauw in de fout ging. Met name Jeroen Heubach had het moeilijk met de snelle, behendige Theo Walcott. Iedere Arsenalaanval over de rechterkant ontpopte in gevaarlijke situaties voor het Twentedoel. Je hebt tactische meesterzets, maar zijn er ook tactische meesterblunders? Wie zet er namelijk de langzaamste speler van je team tegenover de snelste speler van de tegenstander? Dit werd na een half uur afgestraft. Opnieuw ging Theo Walcott met een snelle rush langs Jeroen Heubach en gaf de bal voor. Robin van Persie kon de punt van zijn schoen tegen de bal zetten en vervolgens plofte Nasri de bal met enkele mooie kapbewegingen binnen. 1-0 rust

Geen enkele man over boord, de tweede helft moet FC Twente orde op zaken stellen. Vooraf was al duidelijk dat FC Twente met minimaal 1-3 moest winnen, wil het doorgaan. Dus een tegendoelpunt heb je, de doelpunten voor moet je nog creeren.
Deze voorspelligen konden na enkele minuten al op het haardvuur. Via Wiliam Gallas rolde de bal achter de debuterende doelman Nikolai Michailov.
Het tempo van FC Twente moest vervolgens omhoog, wat leidde tot meer ruimte voor Arsenal. Dit werd vervolgens nog afgestraft door achtereenvolgens 'man of the match' Theo Walcott en Nicklas Bendtner. FC Twente stelde daar niets tegenover, op enkele zwakke afstandschoten van Theo Janssen.

Een lichtpuntje: Wout Brama speelde alsof hij al jaren tegenover grote mannen als Cesc Fabregas en Robin van Persie stond. De enige man die zich overeind hield op het Twentse middenveld.

Geen opmerkingen: