13.3.07

Ajax te sterk voor FC Twente

FC Twente kan bij een overwinning vier punten voorkomen op Ajax, maar bij verlies is dit verschil twee punten in de min. De verwachting is dan ook een spannend duel, die gespeeld wordt op het scherpst van de snede.

Na 7 minuten zet N'Kufo FC Twente nog op een verdiende 1-0 voorsprong, een flitstende aanval via rechts wordt schuin binnengekopt door Blaise N'Kufo. Een fout van Ramon Zomer zorgt ervoor dat Klaas-Jan Huntelaar scoort en de stand dus gelijk wordt. Enkele minuten later is het opnieuw Klaas-Jan Huntelaar die vanuit een vrije trap achter de verbouwereerde Sander Boschker schiet. Alsof dit nog niet genoeg is, laat Ramon Zomer Ryan Babel teveel ruimte waardoor hij vrijuit in de rechteronderhoek kan schieten.
Een 3-1 achterstand met rust zorgt voor een gespannen sfeer op de tribune. De tweede helft begint opnieuw niet sterk van Twentse zijde, de ballen worden te gemakkelijk ingeleverd, waardoor er geen echte kansen gecreƫerd worden. 20 minuten voor tijd gooit Klaas-Jan Huntelaar de wedstrijd definitief in het slot waardoor Ajax de tweede plaats overneemt van AZ die eerder op de dag al gelijkspeelde tegen Feyenoord.

Een triest weekend voor FC Twente, vooral ook omdat bijna het gehele team een off-day had. Enig lichtpuntje was het goede optreden van Robbie Wielaert.