3.3.07

NEC wordt overtuigend aan de kant gezet..

Nadat Willem II FC Twente vorige week een halt had toegeroepen vond FC Twente tegen NEC het goede gevoel terug.
Een overtuigende 3-0 overwinning was het grote verschil tussen NEC en FC Twente, in de eerste helft had de ploeg van Mario Been nog enkele kansjes door veel doorzettingsvermogen van Holman. De tweede helft verwaterden het aantal kansen maar kwam er toch één levensgrote kans voor Romano Denneboom die op Sander Boschker stuitte. FC Twente wist daarentegen door goed positiespel maar weinig kansen NEC op de knieën te dwingen, zo hadden Bakircioglu en Touma in de eerste helft grote kansen op de 1-0 maar werden deze om zeep geholpen. In de tweede helft wisten zij wel raad met de geboden kansen. Bakircioglu kopte een puike corner achter doelman Babos, even later wist Touma de 2-0 binnen te glijden.
NEC probeerde door middel van Beerens en Jans nog wel wat te forceren, maar faalde daarin. De 3-0 van Touma was een leep schot in de rechterhoek. In blessuretijd raakte Sander Boschker nog licht geblesseerd doordat Jans dom doorging op de keeper.