19.10.08

FC Twente minst slechte in derby

FC Twente heeft zaterdagavond in een uitverkochte Grolsch Veste Heracles Almelo in een gezappig duel met 2-0 verslagen.
In de 1e helft viel er eigenlijk helemaal niets te beleven het enige moment kwam nog van de gasten uit Almelo waar Darl Douglas een zwabber bal afvuurde op Boschker maar dat schot belandde op de lat, of het waren de passeerbewegingen van Eljero Elia die de arme Tim Breukers aan alle kanten voorbij liep,maar eigenlijk allemaal zonder resultaat.
In de 2e helft begon Twente meer druk naar voren te zetten wat resulteerde in een grote kans voor Keneth Perez na weer een mooie actie van Elia maar Perez kon de voet niet tegen de bal krijgen, ook Romano Denneboom kreeg enkele mogelijkheden maar zoals het hele seizoen tot nu toe faalt hij opzichtelijk.
Het duurde tot de 80e minuut toen Marko Arnautovic de ban brak, de vervanger van Denneboom schoot een afgeslagen bal binnen en zo bracht hij FC Twente op voorsprong en eigenlijk was dit ook direkt de beslissing. Heracles wekte niet echt de illusie dat het kwam om te voetballen voor een doelpunt, desondank was er nog wel een kans voor Ricky van de Bergh maar hij faalde voor Boschker.
In de blessuretijd viel dan ook nog de 2-0 na een goede voorzet van 'NKufo was het Elia die zijn vierde competitie doelpunt kon binnen tikken.
Nu kan Twente zich na die zege op Heracles goed en op Theo Janssen na blessurevrije selectie voorbereiden op het Uefa cup treffen met Racing Santander.

Scheidsrechter: Wegereef
Geel FC Twente: Geen
Geel Heracles :De Vries,Looms,Breukers en Wuytens
Rode kaarten: Geen
Toeschouwers: 24000

Geen opmerkingen: