2.10.08

FC Twente bereikt poulefases UEFA-cup

In een bloedstollende wedstrijd heeft Fc Twente het Franse Stade Rennes met een 1-0 nederlaag naar huis gestuurd en daardoor is onze FC verzekerd van de poulefase van het Uefa cup toernooi.

Rennes begon sterk en agressief aan de wedstrijd en zette vroeg druk op de helft van Twente de ploeg had daar ook zichtbaar moeite mee. FC Twente kwam niet echt in het gewenste spel en de beste kansen waren ook voor Rennes dat zelfs in de eerste helft een doelpunt zag worden afgekeurd na vermeend buitenspel van Briand.
De eerste echte mogelijkheid kwam voor Twente pas in de 45e minuut een schot van Perez werd niet goed verwerkt door de zwak keepende Douchez.

In de tweede helft moest er in een hoger tempo worden gevoetbald om het Rennes echt moeilijk te maken. Dat gebeurde ook, Twente nam het initiatief over van Rennes en dat resulteerde ook in kansen, maar het duurde tot de 68e minuut toen Blaise N'Kufo uit de rug van de tegenstander ontsnapte na een snel genomen vrije trap van Ronny Stam en oog in oog kwam met Douchez heel rustig binnenschoot. Nadat hij vijf minuten eerder nog een dot van een kans had gemist. Nou moest de ploeg uit Bretagne dus scoren om het Europees avontuur niet zo vroeg te beeindigenen naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker, maar het was Boschker die enkele malen goed redde, ook werd vlak voor tijd nog de vedette Wiltord ingebracht maar hij kon ook niets extras brengen, en zo was het na 94 minuten de matig leidende Bulgaar Genov die affloot en Fc Twente tenkoste van Stade Rennais de poulefase van het Uefa cup toernooi heeft bereikt en was na afloop Blaise n'Kufo de gevierde man zo heeft de zwarte parel een mooi revanche genomen op de rode kaart die hij vorig jaar opliep in het uefa cup treffen met Getafe.

Maar wie worden de volgende tegenstanders in de tweede ronde van de UEFA-Cup? Dinsdag krijgen we uitsluitsel.