7.10.08

Pittige loting FC Twente


FC Twente heeft vanmiddag in Nyon een pittige loting te verwerken gekregen de ploeg uit Enschede werd gekoppeld aan het Spaanse Racing Santander, het Franse Paris Saint Germain, het Engelse Manchester City en het Duitse Schalke '04 waar onze oud-trainers Fred Rutten en Youri Mulder en oud-speler Orlando Engelaar onder contract staan.

FC Twente - Racing Santander
Twente begint op 23 oktober met een thuiswedstrijd tegen het Spaanse Racing Santander de nummer 6 van het vorige seizoen heeft niet echt bekende spelers onder contract staan of het moet de Zwitsers International Fabio Coltori zijn en de Spaanse oud international Pedro Munitis. Santander speelt z'n thuiswedstrijden in het Estadio el Sardinero waar 22000 toeschouwers kunnen worden gevestigd.

Manchester City - FC Twente
De tweede wedstrijd betreft een uitwedstrijd, op 6 november speelt onze FC uit tegen Manchester City. De tweede club van de stad heeft grote ambities om de grote broer voorbij te streven. De club werd afgelopen zomer overgenomen door een groep investeerders uit Dubai. Deze investeerders hebben direct blijk gegeven van hun plannen, door het aantrekken van de Braziliaanse Robinho en de Belg Vincent Kompany.
City speelt z'n thuiswedstrijden in het City of Manchester stadium waar 48000 toeschouwers plaatsen kunnen nemen.

FC Twente - Schalke '04
Op 3 December speelt Twente tegen onze oosterburen tegen Schalke '04. De ploeg uit Gelsenkirchen is geen onbekende voor ons met Fred Rutten, Youri Mulder, Orlando Engelaar en ook nog de van PSV overgenomen Jefferson Farfan. De ploeg van Fred Rutten speelt z'n thuiswedstrijden in de Arena Auf Schalke waar 62000 toeschouwers plaats kunnen nemen.

Paris Saint Germain - FC Twente
De laatste poule wedstrijd speelt Twente uit tegen het Franse Paris Saint Germain. De ploeg plaatste zich via de beker voor Uefa-cup voetbal en schakelde daar in de eerste ronde het Turkse Kayserispor uit.
Bij PSG is Mateja Kezman de bekendste speler hij kwam afgelopen seizoen uit voor het Turkse Fenerbache andere bekende spelers zijn Jerome Rothen, Claude Makkalele en Ludovic Giuly.
De ploeg speelt z'n thuiswedstrijden in het Parc Des Princes waar plaats is voor 50.000 toeschouwers.

1 opmerking:

Anoniem zei

mooie foto echt gaaf