27.8.07

FC Utrecht neemt punt mee uit Enschede

Met goed combinatievoetbal probeerde FC Twente vanaf het begin kansen te creëeren, dit resulteerde in kansen voor Engelaar. Hij schoot echter tweemaal over het Utrechtse doel, aan de andere kant moest FC Twente-doelman Sander Boschker handelend optreden na een hard schot van jongeling Leroy George. Gaandeweg de wedstrijd nam FC Utrecht meer en meer het heft in handen. Na een mooie solo van Lucien Sanmartean, waarin hij werd gevloerd door Edson Braafheid, zorgde Joost Broerse uit de daaropvolgende vrije trap voor de 1-0.
In de veertigste minuut werd linksback Jeroen Heubach neergehaald in het strafschopgebied, Blaise NKufo wist dit buitenkansje te verzilveren.
Na rust bracht Orlando Engelaar de 2-1 op het scorebord, dit na een fenomenale solo door de Utrecht defensie.
FC Twente drong steeds meer aan naar de derde treffer, maar aan de andere kant schoot Tom Caluwé de 2-2 binnen. Sanmartean was opnieuw de stichter van het gevaar.
Naarmate de wedstrijd naar het fluitsignaal vorderde, zorgde FC Twente nog voor enig gevaar, maar Luke Wilkshire schoot over.