30.8.07

Vrouwencompetitie van start

De Eredivisie van het vrouwenvoetbal is gisteravond van start gegaan. In Enschede zagen 5500 toeschouwers de spelerspresentatie van de zes eredivisieteams.
Om klokslag half acht begon de openingswedstrijd tussen FC Twente en SC Heerenveen. Twee voetbalteams die vanaf het begin van de wedstrijd de aanval zochten, dit resulteerde na anderhalve minuut in een 1-0 voorsprong voor het FC Twente van Mary Kok-Willems. SC Heerenveen maakte echter na enkele minuten de 1-1, waarna het na tien minuten al was uitgelopen na een 2-1 voorsprong. De wedstrijd bleef echter erg spannend, het publiek ging er zelf meer en meer achter staan. Dat mag natuurlijk gezien worden als een goed teken voor het vrouwenvoetbal. Het You'll never walk alone schalde van de tribunes.
De wedstrijd ging helaas met 3-2 verloren, in de allerlaatste minuut maakte SC Heerenveen het laatste doelpunt.
Het niveau van het vrouwenvoetbal is misschien dan wel niet vergelijkbaar met dat van het 'grote' FC Twente, maar de speelsters zorgen in ieder geval voor de nodige sfeer en doelpunten. "Geef de speelsters een kans, ook zij zijn de trots van het Oosten"