2.8.07

Vrouwenteam FC Twente goed begonnen

Het nieuwe vrouwenteam van FC Twente is haar voorbereiding goed begonnen. De eerste wedstrijd werd met 2-1 gewonnen van de Spaanse Landskampioen: Atletico De Bilbao.
De vrouwen van Mary Kok begonnen afwachtend aan de wedstrijd tegen Atletico De Bilbao, toch kregen beide teams kansen op een openingstreffer.
Na drieëntwintig minuten zorgden de gasten voor de eerste tegentreffer in de historie van het vrouwenteam van FC Twente. Murua wist na een snelle aanval behendig af te ronden.
De tweede helft begon FC Twente met een iets andere speelwijze, dit resulteerde pas vijftien minuten voor tijd in de 1-1 door Jessica Torny. Vervolgens werd een stevige charge in het strafschopgebied bestraft met een penalty. Deze werd beheerst binnengeschoten door Marloes de Boer.
De uitslag 2-1 was een perfecte weerspiegeling van de wedstrijd, waarin FC Twente het spel merendeels beheerste.