22.9.08

Eerste overwinning voor Steve McClaren

FC Twente heeft gister de eerste overwinning van het seizoen behaald. Aan de dijk in Volendam werd de plaatselijke Fc op een 1-2 nederlaag getrakteerd.
Vanaf het eerste fluitsignaal domineerde FC Twente op het kunstgras van Volendam. Wat na enkele minuten al bijna een treffer opleverde van de Braziliaan
Douglas, zijn inzet werd echter op de doellijn gekeerd door een Volendams been. Diezelfde Douglas ontsnapte later in de eerste helft aan rood nadat hij de doorgebroken Van Zaanen neerlegde.
In de tweede helft domineerde Twente weer vanaf het begin wat in de 53e minuut een treffer opleverde na een overtreding op Denneboom mocht Janssen een vrije trap nemen en die schoot de bal langs de muur achter de Volendamse doelman Verhoeven.
Een kleine tien minuten later werd de marge verdubbeld na een pass van Huysegems op 'N Kufo die zich knap vrij speelde en de bal klaar legde voor Elia, die deze niet te missen kans raak schoot.
Na balverlies in de verdediging bij Twente werd een minuut later alweer de aansluitingstreffer gemaakt door Van Zaanen.
In het vervolg van de wedstrijd kwam de overwinning niet meer in gevaar alleen had Hersi de score nog verder moeten uitbouwen nadat hij van vijf meter de bal keihard op de lat schoot.
Na 94 minuten was het scheidrechter Wiedemeijer die voor de laatste keer die middag floot en zo de eerste overwinnining voor FC Twente veilig stelde.