28.9.08

Twente boekt simpele overwinning op de Graafschap

Fc Twente heeft zaterdagavond de 3e wedstrijd binnen een week in winst om kunnen zetten, nu werd in de met 23200 toeschouwers gevulde Grolsch Veste de Graafschap opzij gezet.
In een matige wedstrijd was het Romano Denneboom die na 4 minuten de eerste grote kans kreeg maar te gehaast hoog overschoot.
Twente controleerde verder de 1e helft zonder echte kansen te creeren, er was een fout van doelman Heijblok voor nodig om op 1-0 te komen.
Heijblok liet een op het oog simpele bal los en daar was 'N Kufo als de kippen bij om de 1-0 in te tikken, zo is de topschutter van vorig seizoen met 22 treffers nu ook van de hatelijke nul af.
In het vervolg van de 1e helft viel er verder niet veel te genieten.
De 2e helft begon zoals de 1e was geeindigd twente domineerde zonder echte kansen te krijgen en daar stond tegenover dat de Graafschap helemaal niks creeerde de superboeren hebben over de gehele wedstrijd maar 1 echte kans gehad maar die redde Boschker bekwaam.
Bij Twente kwam er pas wat meer vuur in het spel na het inbrengen van Youssouf Hersi die binnen en minuut een goed schot gekeerd zag worden door doelman Heijblok maar het was in de rebound alsnog raak. Het was Romano Denneboom die de afvallende bal binnentikte,en zo de de overwinning een feit was, het werd voor de Doetinchemmers nog erger toen Huysegems er nog 3-0 van maakte, na een goed schot van Elia kon de Belg simpel binnentikken.

33. 1-0. ''N Kufo
75. 2-0. Denneboom
92. 3-0. Huysegems