24.9.08

FC Twente wint van Emmen

Zonder echt druk te zetten, heeft FC Twente de KNVB-bekerwedstrijd tegen Emmen gewonnen. Met rust stond het al 2-0 door een wonderschone treffer van Youssouf Hersi. Hij kopte de bal knap over de doelman, na een ragfijne pass van Theo Janssen. Het eerste doelpunt werd al gemaakt door Theo Janssen, die de bal knap over de muur achter de verslagen Emmen-doelman krulde. Ook in de tweede helft kon FC Twente rustig spelen, al probeerde Emmen de eerste vijf minuten nog wel een beetje druk te zetten. Maar na het doelpunt van Stein Huysegems, die een voorzet van Jeroen Heubach gemakkelijk binnen mocht glijden. Eljero Elia mocht nog twee doelpunten binnentikken, dat de eindstand op 5-0 zette.
Toch stond de verdediging ook deze wedstrijd uiterst wankel. Douglas had opnieuw onnodig veel balverlies en Edson Braafheid stond verdedigend eveneens niet erg sterk. De Emmen-aanval kon hier echter geen gebruik van maken, waardoor het nooit echt gevaarlijk werd voor het doel van Sander Boschker.

Emmen 0-5 FC Twente
0-1 Theo Janssen
0-2 Youssouf Hersi
0-3 Stein Huysegems
0-4 Eljero Elia
0-5 Eljero Elia