14.9.08

FC Twente weet weer niet te winnen

De opening van de Grolsch Veste kreeg gisteren niet het resultaat waar op gehoopt werd.
Allereerst viel de fotoshoot een beetje in het water. Met een 46 miljoen pixels camera was het de bedoeling dat het nieuwe stadion, inclusief de supporters, sfeervol in beeld kwamen. Een groot gedeelte van het stadion was echter nog niet gevuld. En vooral de sponsorplaatsen bleven tot kort voor de wedstrijd leeg.

Maar ten tweede werd de opening van het vernieuwde stadion ook niet opgesierd met een overwinning. NEC nam een punt mee naar huis. In een duel waarin FC Twente erg sterk van start ging, kwamen de Tukkers nog op 1-0 voorsprong door een mooie solo van Eljero Elia. Maar in de tweede helft ging alles wat fout kon gaan, ook fout. NEC speelde veel gedrevener en creerde steeds meer gevaarlijke kansen. FC Twente kon daar weinig tegenover zetten, in de 88e minuut scoorde NEC dan ook de verdiende gelijkmaker. Opnieuw werd er niet gewonnen en misschien nog erger, de spelers zijn nog ver verwijderd van de gewenste vorm.